Koniec sezonu na grilla. Poradnik jak bezpiecznie grillować

grilla

Grillowanie to jeden z ulubionych sposobów spędzania wolnego czasu przez Polaków. Sezon na grillowanie dobiega końca. Prawdopodobnie już zrobiliście albo dopiero zamierzacie zrobić ostatniego grilla na pożegnanie lata. Z tej okazji przygotowałem poradnik jak bezpiecznie grillować.

Chłodne poranki, coraz krótszy dzień, czy żółknące liście to zwiastuny zbliżającego się końca lata. Jesień zbliża się wielkimi krokami, więc najwyższa pora na ostatniego kończącego sezon grilla. Aby bezpiecznie i w zdrowiu spędzić czas przy ostatnim grillu, przygotowałem multimedialny poradnik jak należy obchodzić się z grillem.

  1. Używaj tylko podpałki do grilla i to w rozsądnej ilości

  1. Nie stosuj podpałki bezpośrednio na rozżarzony węgiel

  1. Przy podpalaniu grilla ważny jest odpowiedni ubiór. Unikaj luźnych i łatwopalnych ubrań

  1. Jeśli urządzasz grilla w przestrzeni publicznej, zwróć uwagę gdzie stawiasz grilla

  1. Nie zostawiaj grilla bez nadzoru, bardzo łatwo o pożar

  1. Pilnuj potraw na ruszcie, przy dużym ogniu szybko mogą się spalić

  1. Jeśli popisujesz się przy grillu, oczekuj nieoczekiwanego

  1. Jeśli eksperymentujesz z alternatywnym grillem, możesz obejść się smakiem

PODZIEL SIĘ:

Komentarze